Spremenjen način uporabe e-naslovov


Pojasnilo o spremenjenem načinu uporabe elektronskih naslovov, objavljenih na spletnih straneh ZZZS.


Spoštovani uporabniki interneta!

V ZZZS bomo uvedli elektronsko zaščito, ki bo preprečila ali vsaj omejila prejemanje neželene elektronske pošte (angl. spam).

Pošiljatelji neželenih elektronskih sporočil oz. spam napadalci z informacijskimi orodji pregledujejo spletne strani. Elektronski naslovi, ki jih ta orodja najdejo na spletnih straneh so osnova za pošiljanje reklamnih in drugih neželenih sporočil.

Ugotovili smo, da je javno objavljanje elektronskih naslovov zaposlenih na spletnih straneh ZZZS ena od možnih pomembnih ranljivosti našega informacijskega sistema za "spam" napade.

Zato smo se odločili za umik konkretnih elektronskih naslovov uslužbencev ZZZS na spletnih strani ZZZS. Na mestih, kjer je navajanje osebnih elektronskih naslovov uslužbencev ZZZS za poslovanje s strankami nujno potrebno, smo namesto formalno zapisanega elektronskega naslova zapisali le ime in priimek osebe s pripisom, da je elektronski naslov osebe v formatu ime.priimek@zzzs.si.
Na primer:
1. elektronski naslov osebe Janez Novak se glasi: janez.novak@zzzs.si ali
2. elektronski naslov osebe Tadeja Kerin Novak se glasi tadeja.kerin-novak@zzzs.si

Poleg tega so za pošiljanje elektronske pošte strankam še vedno na voljo tudi splošni elektronski predali posameznih območnih enot ZZZS, Direkcije ali Področne enote Informacijski center.
Vljudno vas naprošamo za vaše razumevanje!

Uredništvo