Uporaba počitniških enot

ZZZS ima na področju Slovenije in Hrvaške več počitniških enot, ki jih v prostih terminih lahko koristijo tudi zunanji uporabniki. Lokacije počitniških enot ZZZS v Sloveniji so Moravske Toplice, Terme Olimia - Podčetrtek, Trije kralji na Pohorju in Kranjska Gora, na Hrvaškem pa Barbariga, Červar, Otok Pag - Novalja in Otok Lošinj - Nerezine. 

Če ste zainteresirani za prijetno letovanje v lepem okolju navedenih krajev, vas vabimo, da si ogledate ponudbo naših počitniških enot in se prijavite na letovanje. Ob zaključku letovanja ste dolžni izpolniti poročilo o letovanju, kjer nas lahko opozorite na posebnosti in morebitne pomanjkljivosti počitniških enot v času vašega letovanja. 

Pravilnik o počitniški dejavnosti vsebuje vse pomembne informacije o pogojih letovanja, zato je pomembno, da se z njim seznanite. 

V priloženih dokumentih boste izvedeli vse, kar za vašo odločitev potrebujete. Veseli bomo vašega odziva.

Želimo vam prijetno in zdravo letovanje. 

Pregled in predstavitev počitniških enot

Tu boste našli več informacij o naših počitniških enotah v Sloveniji in na Hrvaškem. 

Cenik letovanja

Cene letovanja veljajo eno leto in se praviloma spremenijo 15. marca tekočega leta in veljajo do 14. marca naslednjega leta. Cene letovanja za počitniške enote v Sloveniji so enake vse leto. Cene za letovanje na Hrvaškem so različne za sezonske in izven sezonske termine, za katere velja 20 % nižja cena. Cenik

Prosti termini

Prosti termini so po posamezni počitniški enoti navedeni v priloženi tabeli. Tabela se praviloma posodablja enkrat do dvakrat tedensko in ne odraža vedno zadnjega stanja, če je med enim in drugim osveževanjem prišlo do prijav in oddaje terminov. ZZZS prosti termini

POMEMBNO: Na termine izven sezone se uporabnik lahko prijavi največ 30 dni pred začetkom letovanja.

 

Prijava na letovanje

Izpolnjeno in podpisano prijavo nam v e-formatu (pdf, jpg, tif) pošljite na elektronski naslov letovanje@zzzs.si.  ZZZS bo obravnaval in sprejel le prijave, ki bodo izpolnjene v celoti.  ZZZS bo o oddaji ali zavrnitvi prijave uporabnika obvestil na njegov elektronski naslov praviloma naslednji delovni dan po prejemu pravilno izpolnjene in podpisane prijave.  Prijava na letovanje

 

Poročilo o letovanju

Pomagajte nam izboljšati bivanje v naših počitniških enotah. Po končanem letovanju izpolnite priloženo Poročilo o letovanju in nam zaupajte vaše izkušnje. 

Poročilo o letovanju

 

Pravilnik o počitniški dejavnosti

Pravilnik ureja počitniško dejavnost Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Prosimo, da se pred uporabo naših počitniških enot z njim seznanite.

Pravilnik

 

Pogosto zastavljena vprašanja

  • Prijava - omejitev

Na proste termine se lahko prijavite največ 30 dni pred dnem začetka letovanja. Upoštevajo se prijave poslane na elektronski naslov letovanje@zzzs.si. Prijavnice poslane do 11. ure se praviloma oddajo oziroma zavrnejo še isti dan. Prijavnice, ki prispejo po 11. uri bodo obravnavane naslednji delovni dan. 

  • Prihod in odhod iz počitniških enot

Prihod v počitniško enoto je možen ob 12:00 uri prvega dne letovanja, odhod iz počitniške enote pa najkasneje ob 11:00 uri zadnjega dne letovanja. Če se uporabnik tega ne drži, se mu lahko v skladu s 30. členom Pravilnika o počitniški dejavnosti začasno prepove uporaba počitniških enot. 

  • Turistična taksa in stroški prijave

Uporabnik počitniške enote je dolžan plačati pogodbenemu upravljavcu počitniške enote turistično takso, stroške prijave in zavarovanja ter druge morebitne stroške po ceniku pogodbenega upravljavca. 

  • Domače živali

V počitniških enotah ZZZS domače živali niso dovoljene. 

  • Plačilo letovanja

Zunanji uporabnik poravna račun pred začetkom letovanja na osnovi prejetega računa v enkratnem znesku. Pristojni delavec Zavoda izda zunanjemu uporabniku napotnico z navodili za letovanje na podlagi dokazila o plačilu računa za letovanje, ki ga zunanji uporabnik posreduje na elektronski naslov letovanje@zzzs.si.

  • Odpoved letovanja

Letovanje lahko odpoveste brez finančnih posledic 10 dni pred začetkom letovanja. Če je odpoved podana 9. dan ali bližje dnevu začetka letovanja, ste dolžni plačati strošek odpovedi od 10% do 50% vrednosti letovanja v skladu z 22. členom Pravilnika o počitniški dejavnosti

Odpoved zaradi izdrednih okoliščin na strani uporabnika (COVID okužba, druga bolezen, poškodba,...) je ob predložitvi dokazila odpoved brez plačila stroškov odpovedi v skladu s 23. členom Pravilnika o počitniški dejavnosti

  • Poročilo o letovanju

Uporabnik počitniške enote je dolžan po zaključku letovanja posredovati poročilo o letovanju v osmih dneh od zaključka letovanja na elektronski naslov letovanje@zzzs.si. Če uporabnik počitniške enote ob zaključku letovanja ne posreduje poročila o letovanju se uporabniku začasno prepove uporaba počitniških enot Zavoda.