Uporaba počitniških enot

Spoštovani,

ZZZS ima na področju Slovenije in Hrvaške več počitniških enot, ki jih v prostih terminih lahko koristijo tudi zunanji uporabniki. Lokacije počitniških enot ZZZS v Sloveniji so Moravske Toplice, Terme Olimia - Podčetrtek, Trije kralji na Pohorju in Kranjska Gora, na Hrvaškem pa Barbariga, Červar, Otok Pag - Novalja in Otok Lošinj - Nerezine. 

Če ste zainteresirani za prijetno letovanje v lepem okolju navedenih krajev, vas vabimo, da si ogledate ponudbo naših počitniških enot in se prijavite na letovanje. Ob zaključku letovanja vas naprošamo, da si vzamete čas in izpolnite poročilo o letovanju, saj na ta način lahko zagotavljamo prijetno bivanje v počitniških enotah. Pravilnik o počitniški dejavnosti vsebuje vse pomembne informacije o pogojih letovanja, zato je pomembno, da se z njim seznanite. 

V priloženih dokumentih boste izvedeli vse, kar za vašo odločitev potrebujete. Veseli bomo vašega odziva.

Želimo vam prijetno in zdravo letovanje!

 

Pregled in predstavitev počitniških enot

Tu boste našli več informacij o naših počitniških enotah in cene najema v sezoni. Počitniškim enotam na Hrvaškem se cena izven sezone zniža za 20%.

Cenik letovanja

Tu boste našli več informacijo o cenah najema naših počitniških enot v sezoni in izven sezone. Cenik velja do 14.3.2024.

Cenik

 

Prosti termini

V tabelah so navedeni prosti termini po prejetih prijavah in internem razpisu. Stanje na dan 22.9.2023.
ZZZS prosti termini

Na nezasedeni termin izven sezone se uporabnik lahko prijavi največ 30 dni pred začetkom letovanja. 

 

 

Prijava na letovanje

Podpisano prijavo nam pošljite na elektronski naslov letovanje@zzzs.si

Prijava na letovanje

 

Poročilo o letovanju

Pomagajte nam izboljšati bivanje v naših počitniških enotah. Po končanem letovanju izpolnite priloženo Poročilo o letovanju in nam zaupajte vaše izkušnje. 

Poročilo o letovanju

 

Pravilnik o počitniški dejavnosti

Pravilnik ureja počitniško dejavnost Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Prosimo, da se pred uporabo naših počitniških enot z njim seznanite.

Pravilnik

 

Pogosto zastavljena vprašanja

  • Prijava - omejitev

Na proste termine se lahko prijavite največ 30 dni pred dnem začetka letovanja. Upoštevajo se prijave poslane na elektronski naslov letovanje@zzzs.si. Prijavnice poslane do 11. ure se praviloma oddajo oziroma zavrnejo še isti dan. Prijavnice, ki prispejo po 11. uri bodo obravnavane naslednji delovni dan. 

  • Prihod in odhod iz počitniških enot

Prihod v počitniško enoto je možen ob 12:00 uri prvega dne letovanja, odhod iz počitniške enote pa najkasneje ob 11:00 uri zadnjega dne letovanja. Če se uporabnik tega ne drži, se mu lahko v skladu s 30. členom Pravilnika o počitniški dejavnosti začasno prepove uporaba počitniških enot. 

  • Odpoved letovanja zaradi okužbe s covid-19

Odpoved zaradi okužbe s COVID-19 sodi v skladu s 23. členom pravilnika med izredne okoliščine na strani uporabnika in je odpoved letovanja brez plačila stroškov odpovedi, če uporabnik v treh dneh predloži ustrezno dokazilo o izredni okolščini. 

  • Turistični boni

Plačilo letovanja v počitniških enotah ZZZS, s turističnimi boni, ki so bili uvedeni na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19, ni možno.

  • Izpolnjevanje pogoja PCT

Ker se zahteve po dokazovanju izpolnjevanja pogoja PCT hitro spreminjajo, predlagamo, da pred odhodom na letovanje preverite pogoje.

  • Domače živali

V počitniških enotah ZZZS domače živali niso dovoljene.  

  • Plačilo letovanja

Plačilo letovanja izvedete na osnovi računa, ki vam bo posredovan po zaključku letovanja. 

  • Odpoved letovanja

Letovanje lahko odpoveste brez finančnih posledic 10 dni pred začetkom letovanja. Če je odpoved podana 9. dan ali bližje dnevu začetka letovanja, ste dolžni plačati strošek odpovedi od 10% do 50% vrednosti letovanja v skladu z 22. členom Pravilnika o počitniški dejavnosti

Odpoved zaradi izdrednih okoliščin na strani uporabnika (COVID okužba, druga bolezen, poškodba,...) je ob predložitvi dokazila odpoved brez plačila stroškov odpovedi v skladu s 23. členom Pravilnika o počitniški dejavnosti