Nova elektronska storitev za profesionalne kartice zdravstvenih delavcev

Za izvajalce zdravstvenih storitev in dobavitelje medicinskih pripomočkov uvajamo na varovanem delu spletnih strani ZZZS (na naslovu izvajalec.zzzs.si) novo elektronsko storitev za profesionalne kartice zdravstvenih delavcev s ciljem poenostavitve in optimizacije postopkov. Obstoječa rešitev “Seznam pooblastil” je do sedaj omogočala le pregled pooblastil za profesionalno kartico in je vključevala le delno predizpolnjen izpis Prijavnega lista za profesionalno kartico. Dopolnjena storitev se po novem imenuje “Seznam in urejanje pooblastil / naročanje PK” in omogoča pooblaščenim osebam pogodbenih izvajalcev zdravstvenih storitev in dobaviteljev medicinskih propomočkov:

  • pregled in urejanje pooblastil v sistemu on-line za profesionalne kartice,
  • pregled in naročanje profesionalnih kartic ter
  • pregled in urejanje pooblastil za spletni portal.

Dopolnitev obstoječe elektronske storitve pomeni poenostavitev postopkov v zvezi z urejanjem profesionalnih kartic in pooblastil ter s tem prihranek časa in kadra. Z uvedbo novosti namreč nadomeščamo  dosedanje ročno izpolnjevanje obrazcev “Prijavni list za profesionalno kartico” in “Prijavni list za uporabo portala za izvajalce za imetnike KPEP ali PK”. Ročno izpolnjevanje teh obrazcev in vsi utečeni postopki sicer še vedno ostajajo v veljavi.

Več o tem v priloženem obvestilu. 

Za dodatna pojasnila se lahko obrnete na ZZZS Službo za poslovanje s karticami na telefonski številki 01 30-77-466 ali na elektronski naslov kzz_sluzba@zzzs.si .

Več informacij o obstoječi in dopolnjeni rešitvi najdete v Navodilu o PK in pooblastilih