Uvedba nove generacije kartic zdravstvenega zavarovanja in profesionalnih kartic

Izvajalce zdravstvenih storitev in dobavitelje medicinskih pripomočkov obveščamo o novi verziji programske opreme in podpore za delovanje v operacijskih sistemih Windows zaradi uvedbe nove generacije kartic zdravstvenega zavarovanja in profesionalnih kartic predvidoma letos konec novembra. 

Nove kartice bodo zagotavljale vse obstoječe funkcionalnosti na hitrejšem in sodobnejšem čipu, sčasoma pa bodo uvedene tudi novosti, kot sta na primer brezstični vmesnik in podpora za eliptične algoritme. Za podporo novih kartic v obstoječih sistemih in na obstoječih funkcionalnostih so bile potrebne določene prilagoditve sistema. Tako bo med drugim dopolnjena tudi programska oprema (programske knjižnice in medprogramje) v sistemu.

Delovanje nove verzije programske opreme bo podprto za vse operacijske sisteme Windows, vključno z verzijo 8.1 in višje, za katere tudi Microsoft zagotavlja podporo. Priporočamo, da vaš operacijski sistem Windows nadgradite, v kolikor uporabljate verzijo operacijskega sistema Windows, ki je nižja od verzije 8.1. Medprogramje za delo s kartico (kjer bo predvidoma do 25.10.2021 objavljena tudi nova verzija) najdete na povezavi  https://www.zzzs.si/?id=126&detail=A48C0C0C05D94514C1257D79002AB76D.

Več informacij in kontaktna oseba za dodatna pojasnila

 

Profesionalna kartica