Ponatis knjižice »Moj otrok ima vročino« za promocijo krepitve in varovanja zdravja naših otrok

S ciljem zmanjšati odpornost povzročiteljev prehladnih obolenj na antibiotike smo ponovno izdali knjižico za starše otrok z naslovom »Moj otrok ima vročino; kaj jo povzroča in kako ukrepamo«. Združenje za pediatrijo pri Slovenskem zdravniškem društvu in vsi sodelujoči prevzemamo jamstvo za kakovost knjižice. Z željo, da pride knjižica do čim več staršev otrok, je knjižica izdana tudi v tiskani obliki. Knjižica je namenjena otrokom in staršem, zato na poljuden način opisuje pojav vročine pri otroku in kako lahko starši v teh primerih samostojno ukrepajo še predno obiščejo otroškega ali šolskega zdravnika. Z boljšo informiranostjo in ozaveščenostjo staršev pričakujemo tudi večje uspehe pri obravnavi in zdravljenju zlasti virusnih pa tudi drugih obolenj. 

Knjižica je v tiskani obliki v obdobju od 16. oktobra 2023 dalje brezplačno dostopna pri vseh otroških in šolskih zdravnikih. 

Povezava na sorodne novice: 

- nove strokovne smernice Sekcije za primarno pediatrijo pri Združenju za pediatrijo pri Slovenskem zdravniškem društvu v zvezi z vključenostjo otrok v vrtec in šolo glede na njihovo zdravstveno stanje.