O seznamu dobaviteljev medicinskih pripomočkov

Dobavitelji zagotavljajo zavarovanim osebam medicinske pripomočke na podlagi naročilnice, ki jo predpiše zdravnik, v kolikor ugotovi, da so izpolnjeni medicinski kriteriji, ter kartice zdravstvenega zavarovanja. Vsi dobavitelji imajo svoja izdajna mesta vidno označena z zeleno nalepko ZZZS. Dobavitelji zagotavljajo proteze udov, estetske proteze, ortoze za stabilizacijo udov in hrbtenice, ortopedsko obutev, vozičke ter ostale pripomočki za gibanje, stojo in sedenje, električne stimulatorje in ostale aparate (npr. za podporo pri dihanju), pripomočke za nego na bolnikovem domu (postelje z dodatki, sanitarni pripomočki, blazine proti preležaninam), kilne pasove, pripomočke pri težavah z odvajanjem seča in blata, pripomočke pri zdravljenju sladkorne bolezni, kanile, pripomočke za slepe in slabovidne, pripomočke za izboljšanje vida, pripomočke za sluh in govor, obvezilni material in ostale medicinske pripomočke. 

Omogočamo vam iskanje dobaviteljev po:

  • vrsti medicinskega pripomočka, 
  • imenu dobavitelja in
  • po območni enoti, kjer ima dobavitelj svoj sedež. 

Dobavitelje lahko dodatno iščete tudi po vrsti dobavitelja (javna lekarna, zasebna lekarna, specializirana prodajalna, optika, čevljar) ali po vrsti preskrbe (izdaja ali izposoja pripomočka). Za prikaz vseh izdajnih mest morate na levi strani izbranega dobavitelja odpreti zavihek +, da se vam prikažejo vsa njegova izdajna mesta za celotno Slovenijo. 

Zavarovana oseba ima pravico do proste izbire dobavitelja. Pravico do očal za izboljšanje vida uveljavlja zavarovana oseba le pri optiku. Nekateri pripomočki se izdajajo in tako postanejo last zavarovane osebe, nekateri pa se le izposojajo in jih je potrebno po uporabi vrniti dobavitelju.